joi, 29 decembrie 2011

Cum alegi tipul de vopsea lavabila

Dacă zugraviti o camera in casa dumneavoastra, aţi putea crede că alegerea unei culori este singura decizie pe care aveţi nevoie sa o faceti. Trebuie să alegeţi un tip de vopsea: mata, coaja de ou, satin, semi-lucioasa sau lucioasa. Tipul de vopsea pe care o alegeţi depinde de scopul vostru şi camera pe care o zugraviti.

Instrucţiuni

    • 1. Alegeţi vopsea mata pentru tavane si pentru camere cu trafic redus, cum ar fi livinguri şi săli de mese. Vopseaua mata este cel mai frecvent tip de vopsea folosita pentru pereţi interiori şi plafoane. Este buna pentru camuflarea micilor umflaturi, fisuri sau alte imperfectiuni, dar se murdareste usor şi este greu de curatat.
    • 2. Alegeţi vopsea coajă de ou pentru pereti interiori. Ca şi vopseaua mata, vopseaua coaja de ou este de asemenea buna la camuflarea micilor umflaturi, fisuri sau alte imperfectiuni. Este mai usor de curatat decat vopseaua mata, totusi, pentru că are un uşor luciu.
    • 3. Alegeţi vopsea satin pentru uşi şi pereţi supusi unei mari uzuri, ca de exemplu in camera unui copil. Vopseaua satin are putin mai mult luciu decat vopseaua coaja de ou. Rezista bine la curăţare şi la spălare usoara.
    • 4. Alegeţi vopsea semi-lucioasă pentru bucatarii, bai, holuri si dormitoare pentru copii. De asemenea, este util pentru dulapuri şi lemnarii. Aceasta vopsea se usucă formand un strat tare, mai impermeabil decât vopseaua coaja de ou sau vopseaua satin, ceea ce o face foarte rezistenta la pete si uzură. De asemenea, este foarte rezistenta si lavabila. Cu toate acestea, reţineţi că vopseaua semi-lucioasă pune in evidenta imperfectiunile suprafetei, asa ca asigurati-va ca peretele este bine pregatit inainte de utilizare.
    • 5. Alegeţi vopsea lucioasă pentru dulapuri, lemnarii şi mobilier. Vopseaua lucioasa este vopseaua cea mai rezistenta la pete, durabila şi lavabila dintre toate, dar măreşte, de asemenea, imperfectiunile suprafetei si poate fi rece şi neprimitoare.

Un comentariu: