miercuri, 21 decembrie 2011

Cele mai bune tipuri de vopsele pentru holuri

Holurile dintr-o incapere reprezinta o zona cu trafic mare. Există o mulţime de oameni care se deplaseaza prin ele, copii si animale de companie care circula in fiecare zi.
În general, pentru zugraveala de interior puteţi alege dintr-o categorie larga de vopsele: mata, coaja de ou, satin, semi-lucioasa sau lucioasa. Tipul de vopsea depinde de scopul dumneavoastră şi de tipul de camera pe care doriti sa o zugraviti.

In timp, peretii devin din ce in ce mai murdari din cauza atingerilor, decojirilor şi loviturilor. Vor fi amprente digitale si urme murdare peste tot pe peretii din holul dumneavoastră.

Cum procedaţi:

  1. Acordaţi atenţie la pregătirea peretelui. Trebuie să curatati bine peretele folosind şmirghel mediu şi nu uitaţi că rezultatul final va depinde enorm de pregătirea peretelui. Este foarte important să aibă o suprafaţă bună pentru vopsea.
  2. Curăţarea peretilor cu fosfat trisodic dupa care se aplica un strat de grund pentru a etansa suprafata.
  3. Alegeţi vopsea mata pentru tavan. Vopseaua mata este cel mai frecvent tip de vopsea folosita pentru camere cu trafic redus şi plafoane.
  4. NU FOLOSITI vopsele mate pentru pereti. Vopseaua mata este o vopsea poroasa şi se murdăreşte usor şi este greu de curatat.
  5. UTILIZATI vopsea lavabila, cum ar fi vopsea coaja de ou. Este o vopsea foarte buna pentru a ascunde mici umflaturi, fisuri sau alte imperfectiuni. De asemenea este mai usor de curatat (se poate spala cu apă şi săpun) şi forma finala este destul de frumoasa. Ai nevoie de a da 2 straturi, lasand 4 - 6 ore între fiecare strat. Vopseaua tip coajă de ou cu cat are un mai mult luciu şi strălucire – cu atat este mai lavabila.
  6. Alegeţi vopsea satin pentru uşi şi pereţi care sunt supusi la o mare uzură. Vopseaua satin are putin mai mult luciu decat vopseaua tip coaja de ou si rezista mai bine la curăţare şi spălare.
  7. Puteţi utiliza, de asemenea, vopsea email lucioasă pentru usi. Vopseaua lucioasa este cea mai rezistenta la pete, durabila şi lavabila dintre toate.

Un comentariu: